ایستگاه سلامت: در مورد دیابت بیشتر بدانید

مضرات مصرف میوه های شیرین برای افراد دیابتی

🍇 میوه های شیرین حاوی فیبر کمتر و قند بالاتری هستند، بنابراین مصرف این نوع میوه ها  و جایگزین کردن آن ها با میوه های دیگر باید تحت مشاوره و راهنمایی های متخصص تغذیه ‌انجام پذیرد؛ برای مثال هندوانه ( و یا هر میوه دیگری که محتوای قند بالایی دارد)  ممکن است به سرعت قند خون فرد را بالا ببرد و در نتیجه مصرف آنها برای افراد دیابتی مناسب نیست.

🍇 در کل مصرف مداوم و زیاد میوه های شیرین به هیچ وجه برای افراد دیابتی خوب نیست، زیرا در کنترل اشتها و کنترل قند خون افراد دیابتی تاثیر نامطلوبی دارند، در حالی که میوه های پر فیبر و با نمایه گلایسمی کمتر، برای کنترل اشتها و نوسانات قند خون افراد دیابتی  بهتر هستند.

🍇 لذا راهکار مفید برای کنترل دیابت آن است که افراد دیابتی از مصرف انواع کربوهیدرات‌های سریع‌الجذب مثل برخی میوه های بسیار شیرین (مثل هندوانه، زردآلو، انبه و…)،  شکر ، عسل ، کشمش و …  تا حد امکان پرهیز نمایند.

دیابت

ارتباط نوع گوشت و دیابت

🍇 درحالیکه در پیشگیری از ابتلا به دیابت رژیم غذایی مبتنی بر گیاهان به طور کلی سالم‌تر از رژیم غذایی مبتنی بر گوشت است، همه گوشت‌ها به طور مساوی بر این احتمال تاثیر نمی‌گذارند. دانشمندان دریافتند که مصرف بالای گوشت قرمز و مرغ با افزایش خطر ابتلا به دیابت همراه است، که به طور جزئی به داشتن محتوای بالای “آهن هم” در این گوشت‌ها نسبت داده می‌شود.

🍇 نتایج مطالعات حاکی از آن است خطر ابتلا به دیابت با مصرف گوشت قرمز و مرغ افزایش می‌یابد و توسط جایگزینی آن‌ها با ماهی کم می‌شود.

🍇 سایر مواد شیمیایی موجود در گوشت قرمز نیز می‌تواند مسئول افزایش خطر ابتلا به دیابت باشد. در مقایسه، ارتباط بین مصرف مرغ و خطر ابتلا به دیابت منتفی شد و این نتیجه بیانگر این مهم است که ابتلا به دیابت به علت میزان “آهن هم” در ماکیان می‌باشد. بنابراین بخش‌هایی از مرغ که مقادیر کمتری “آهن هم” دارد مانند گوشت سینه، در مقایسه با ران‌ها می تواند سالم‌تر باشد.

🍇 به گفته دانشمندان ما نیازی به حذف کامل گوشت از رژیم غذایی نداریم. فقط باید مصرف روزانه خود را به خصوص برای گوشت قرمز کاهش دهیم و سینه مرغ یا پروتئین‌های گیاهی را به منظور کاهش خطر ابتلا به دیابت انتخاب کنیم.

انواع دیابت

دیابت نوع۱: در این دسته از مبتلایان، تولید انسولین در بدن به طور کامل قطع می شود، در نتیجه قند موجود نمی تواند وارد سلولها شده و انرژی بدن را تامین نماید و همین مسئله افزایش شدید قند خون را سبب می شود.حدود ۵% تا ۱۰% کل دیابتی ها، مبتلایان نوع ۱ تشکیل می دهند.

دیابت نوع ۲: در این دسته از مبتلایان، بدن نسبت به انسولین مقاوم می شود در این حالت انسولین ترشح شده تاثیری برروی جذب قند ندارد و یا ترشح آن به میزان کافی صورت نمی گیرد.

دیابت حاملگی: حدود ۴% از کل بانوان در طول زمان بارداری موقتاً به این نوع دیابت مبتلا می شوند.